Najukusniji posni paprikaš sa šargarepom i krompirom: Recept ćete odmah zapisati, ne postoji bolji
Spremanje posnog paprikaša, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

idealan za dane posta

Najukusniji posni paprikaš sa šargarepom i krompirom: Recept ćete odmah zapisati, ne postoji bolji

Posni paprikaš sa šargarepom i krompirom po najboljem receptu

Objavljeno:

Posni paprikaš sa krompirom i šargarepama je bogat, ukusan i vrlo zdrav obrok.

Sastojci:

1 l povrtnog bujona

235 g sitno seckanog crnog luka

5 velikih čenova belog luka

170 g isečene šargarepe

Priprema posnog paprikaša
Priprema posnog paprikašafoto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

182 g suvog crnog vina

1 kg crvenog krompira iseckanog na komade

266 g paradajz sosa

2 1/2 kašike sušenog začinskog bilja

2 kašičice fine morske soli

1/2 kašičice crnog bibera

Kuvanje posnog paprikaša
Kuvanje posnog paprikašafoto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Recept za posni paprikaš sa krompirom i šargarepama:

Za paprikaš prvo dodajte samo 240 ml bujona u lonac sa lukom, belim lukom i šargarepom. Uključite na srednju vatru i kada tečnost proključa, kuvajte 5-8 minuta dok luk ne omekša.

Dodajte vino i dobro promešajte. Nastavite da kuvate na srednjoj vatri oko 5 minuta. Dodajte preostali bujon, krompir, paradajz sos, začinsko bilje, so i biber. Pojačajte vatru i pustite da proključa.

Gotov posni paprikaš u šerpi
Gotov posni paprikaš u šerpifoto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Kada potpuno proključa, stavite poklopac i smanjite vatru na nisko. Kuvajte na laganoj vatri 30-45 minuta dok krompir i šargarepa ne omekšaju. Dodajte biber i so po ukusu. Ukrasite svežim ruzmarinom po želji.

Bonus video:

00:52

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

(Espreso/Stvar ukusa/Lena Sudar/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.